Strong Sisters RTV Oost

Wat een prachtig parcours: Kastelenloop Diepenheim

Gisteren was het dan zover, de Kastelenloop in Diepenheim als eerste voorbereidingsrun van de StrongSisters van RTV Oost.
En wat was het leuk! Misschien wel één van de mooiste wedstrijden ooit gelopen!

Topcoach

StrongSisters Esther, Hilda en Mirjam zouden deze 3e editie van de Kastelenloop aan den lijve gaan ondervinden. Maar zaterdag werd Mirjam ziek en moest ze afzeggen, het was gewoon niet haalbaar. Gelukkig sprong onze topcoach, ms StrongSisterrun herself, Marian Freriks in de bres en onder haar motto: ''Alles voor het team”, nam zij de 5 kilometer voor haar rekening.

Halve marathon

De dames hadden zich ingeschreven voor de halve marathon in estafettevorm. De eerste ronde (7,2 kilometer) was voor rekening van visagiste Hilda Nanlohy. Ronde twee (8,9 kilometer) werd gelopen door presentator Esther Rikken en zoals gezegd nam Marian Freriks, co-commentator bij RTV Oost, de vijf kilometer voor haar rekening.

Verwachting

De weersverwachting voorspelde niet veel goeds. Regen, wind en hagel. Krulspelden overbodig en waterproof make-up noodzakelijk! Hard rennen en snel weer naar huis zou dan maar het motto moeten worden. Maar blijkbaar had de organisatie een lijntje met de weergoden, want het was uiteindelijk (op wat drupjes en een beetje hagel na) prima loopweer. En dus bleef er genoeg ruimte over om te genieten van het prachtige parcours.

Prachtig

Want een prachtig parcours dat was het! Via de oprijlanen van Kasteel Nijenhuis, Huize Diepenheim, Kasteel Warmelo en Kasteel Westerflier. Over zandwegen, langs historische boerderijen, door bossen èn natuurlijk het mooie stadje Diepenheim. Op alle drie de routes was het voor de lopers genieten geblazen.

Winnaars

Een zeer geslaagd loopevenement. Ruim 600 lopers passeerden de finish. Onze StrongSisters waren tevreden met hun individuele en uiteindelijk gezamenlijke eindtijd van 1.53.11. Maar de winnaar Marco Muller uit Holten was oppermachtig en won in een nieuw parcoursrecord van 1:15:55. Snelste vrouw was Jessica de Valk, zij liep de ruim 21 km in 1.34.51

Nagenieten

Voor herhaling vatbaar? Zeker! We genieten nog na door het filmpje dat onze collega's Michel en Ronald hebben gemaakt. En gelukkig hebben we ook de foto's nog.
Groet, de StrongSisters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.