nieuws

FC Twente geeft vol gas om aan eisen KNVB te voldoen

Onno Jacobs (FC Twente) tijdens persconferentie
Onno Jacobs (FC Twente) tijdens persconferentie
"FC Twente moet nu het gaspedaal vol intrappen." Dat waren de woorden van de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg, nadat onderzoeker Ben Knüppe de resultaten van zijn onderzoek naar de problemen bij FC Twente openbaar maakte. Het lijkt er op dat de club inderdaad vol gas heeft gegeven, want er ligt een crediteurenakkoord en daar had niet iedereen op gerekend. Maar er is meer gebeurd.
In twee maanden tijd is er veel werk verzet bij FC Twente. Interim-directeur Onno Jacobs stond voor een monsterklus. Hij had exact twee maanden de tijd om FC Twente te laten voldoen aan de eisen die werden gesteld in het rapport van Ben Knüppe. Jacobs gaf na het verschijnen van het rapport Knüppe direct aan dat de club de aanbevelingen zou doorvoeren.
Vanuit Zeist stookte KNVB-directeur Bert van Oostveen het vuur flink op door te verkondigen dat hij de kans groot achtte dat er volgend seizoen geen betaald voetbal gespeeld wordt in Enschede. 

Van het toneel

Commissarissen Hennie ten Hag, Joop de Winter en Hein Trebbe verdwenen van het toneel. Oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan waren al weg, maar bleven op de achtergrond nadrukkelijk in beeld omdat de club met hen onderhandelde over het crediteurenakkoord.
Dat gold ook voor de opgestapte commissarissen Hein Trebbe en Hennie ten Hag.
Ook directeur Gerald van den Belt kondigde direct zijn afscheid aan bij de club, maar hij heeft intussen een aanbieding van FC Twente om in een nieuwe functie de club door te lichten. 

Jan van Halst

Hetzelfde geldt voor oud-commercieel directeur Jan van Halst, die in beeld is om onder meer technisch directeur bij het nieuwe FC Twente te worden. Zowel de club als Jan van Halst wilden daar niets over zeggen, maar in een reactie bij zijn huidge werkgever Fox Sports gaf Jan van Halst wel aan dat hij Onno Jacobs al wel eens advies gaf over de situatie bij FC Twente.
Van Halst gaf bovendien te kennen dat hij blij is dat hij weer welkom is bij de club en nu hij er weer vaker komt dat het ook weer steeds meer als zijn club begint te voelen. 
Verwacht wordt dat Onno Jacobs, als de licentiecommissie op 9 mei besluit dat FC Twente haar licentie mag behouden, aan zal blijven. Als interim-directeur heeft hij een contract tot begin mei. 

Supportersmars

Ook supporters lieten zich nadrukkelijk horen. Bij elke uitwedstrijd van FC Twente zaten er indrukwekkende aantallen supporters in het uitvak. En uiteraard was er de supportersmars op 9 maart voorafgaande aan het duel met PEC Zwolle. Zo'n 4000 supporters liepen van het Volkspark naar de Grolsch Veste om de club een hart onder de riem te steken. 
Ook op bestuursniveau is er de afgelopen twee maanden veel veranderd. Jan Schutrups, bestuursvoorzitter bij Damsté advocaten & notarissen trad op 21 maart  toe tot het bestuur van de FC Twente BV. Schutrups, in de voetbalwereld een grote onbekende, is al jaren als supporter betrokken bij de club.

Juridische kennis

Schutrups wordt door de club geprezen om zijn broodnodige juridische kennis.  "De club is zo belangrijk voor de regio dat we er alles aan moeten doen om te zorgen dat FC Twente er weer bovenop komt. Ik ga mijn uiterste best doen om te helpen dat voor elkaar te krijgen", liet hij vlak na zijn aanstelling weten.
Ledenvereniging Twente, Verenigt is de eerste supportersvereniging die zitting neemt in het bestuur van een club. Twente, Verenigt! heeft 18 april twee leden  naar voren geschoven om plaats te nemen in het vijfkoppige stichtingsbestuur van de club. In een algemene ledenvergadering werden op 18 april Henri Boers en Mark Rouwhorst naar voren geschoven om plaats te nemen in het stichtingsbestuur.. 

Nieuwe voorzitter

Wie plaats gaat nemen in de nieuwe Raad van Commissarissen en wie de nieuwe voorzitter van de club wordt, is nog niet duidelijk.  De club bracht eind maart de profielschetsen naar buiten waaraan de kandidaten moeten voldoen. Kandidaten konden zich tot 10 april melden. Er hebben zich 35 sollicitanten gemeld. Een delegatie van de club heeft met hen gesproken. Daarnaast komt er een statutaire directie van twee personen.
En FC Twente moet dus deze week nog in gesprek met kapitaalkrachtige ondernemers in de regio om de financiële situatie van de club op korte termijn te verbeteren. Daarvoor is naar verluidt nog 12 miljoen euro nodig.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.