Livio

Livio doet onderzoek naar dood bewoonster verpleeghuis De Cromhoff in Enschede

Zorginstelling Livio De Cromhoff in Enschede
Zorginstelling Livio De Cromhoff in Enschede © RTV Oost
Zorginstelling Livio doet onderzoek naar de dood van een bewoonster van verpleeghuis De Cromhoff in Enschede. Het Openbaar Ministerie zag geen aanleiding voor strafrechtelijk onderzoek, maar het onderzoek van Livio is volgens een woordvoerder een 'normale gang van zaken'.
"Dat gebeurt overal waar zorg wordt geleverd. Dat is een zorgvuldigheid van handelen", laat woordvoerder Jeff van den Biggelaar van Livio weten.
Artsen merkten het overlijden van de vrouw aan als een niet-natuurlijke dood, maar uit onderzoek van justitie kwamen geen strafbare feiten naar boven.
Het onderzoek van Livio moet uitwijzen of er sprake is van verwijtbare of vermijdbare fouten. Over wat er mogelijk is gebeurd, doet de woordvoerder uit piëteit met de familie geen uitspraken. 

Politie deed onderzoek
De politie deed vorige week woensdag een onderzoek in het verpleeghuis aan de Bleekhofstraat in Enschede na een ongevalsmelding. Volgens het Openbaar Ministerie is er, in overleg met de GGD-arts, geen aanleiding voor een strafrechtelijk onderzoek.
In een ander verpleeghuis van zorginstelling Livio, Het Wiedenbroek in Haaksbergen, overleed eerder deze maand een 91-jarige vrouw nadat ze een zware deur op zich had gekregen bij een verbouwing. De familie heeft de zorginstelling aansprakelijk gesteld voor het ontstane leed.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.