Drijvende tuinen

Drijvende tuintjes in Zwolse Thorbeckegracht drijven goed

Bloemenpracht op het Zwolse water. De drijvende tuintjes met daarin voornamelijk oranje en wit blauw gekleurde bloemen sieren sinds vanochtend de Thorbecke gracht.
De tuintjes zijn ontworpen door Harrie Pierik die ze samen met de scholen De Groene Welle, De Ambelt en tuincentrum Tuinland gemaakt heeft.
De drijvende bloemenpracht is ter ere van de korte boottocht die het koningspaar morgen tijdens het bezoek door de Zwolse gracht zal maken. Met het vastmaken van de ketting aan de kademuur heeft wethouder Philip van As de drijvende tuinenslinger vanmorgen officieel in gebruik genomen.

Zwolse tulp

In de drijvende tuintjes zitten een aantal bijzonder bloemen verwerkt zoals de Oranje keizerskroon, die verwijst naar het wapen van Zwolle waarin ook een keizerskroon verwerkt is, en een groot aantal gekweekte kievitsbloemen.
De zeldzame kievitsbloem staat ook wel bekend als de Zwolse tulp, omdat de bloem in het wild voornamelijk in onze regio voorkomt.

Trots

De makers zijn blij dat de houten bakken van 60 bij 60 centimeter goed op het water blijven drijven. Ze zijn trots op het eindresultaat en hopen dat het koningspaar de bloemrijke feestversiering morgen kan waarderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.