FC Twente

Doyen Sports geeft FC Twente meer tijd om af te betalen

Onderzoek contract FC Twente met Doyen Sports
Onderzoek contract FC Twente met Doyen Sports © Bewerking RTV Oost
FC Twente krijgt meer tijd om spelersinvesteringsfonds Doyen Sports terug te betalen. Daarover hebben FC Twente en de firma uit Malta een akkoord bereikt. FC Twente heeft op de site van de club een verklaring gezet over de beëindiging van de samenwerking tussen beide partijen.
Vorig jaar kwam al naar buiten dat FC Twente het contract met Doyen Sports had afgekocht. De indruk bestond toen dat FC Twente geen enkele financiële verplichting meer had. Dat blijkt niet het geval, aangezien FC Twente de afkoopsom in termijnen afbetaalt aan Doyen. De afspraken die vorig jaar zijn gemaakt, zijn nu enkel formeel bekrachtigd. FC Twente krijgt bovendien meer tijd om af te betalen.
Door de gemaakte afspraken over de lengte van die betalingstermijn krijgt FC Twente meer ruimte om de financiële situatie van de club te verbeteren. Na afbetaling hebben beide partijen over en weer geen verplichtingen meer.

Vijf miljoen euro

Doyen en FC Twente begonnen hun samenwerking in 2013. Toen verstrekte Doyen aan FC Twente een lening van vijf miljoen euro. Door de precaire financiële situatie benaderde FC Twente Doyen voor een lening. Op dat moment waren er geen andere investeerders bereid om het benodigde bedrag te verstrekken. Dankzij Doyen kon FC Twente op dat moment vooruit, schrijft de club op haar website. 
FC Twente benadrukt dat Doyen steeds een 'loyale contractpartij' is geweest, die de club vrij heeft gelaten in haar eigen besluitvorming. Beide partijen kijken terug op een constructieve samenwerking die de betrokkenen in staat stelden 'passende oplossingen' te vinden voor de situatie waarin de club zich op dat moment bevond.

Licentie voorwaardelijk kwijt

Vorig jaar ontstond ophef toen naar buiten kwam dat een geheim aanhangsel was opgenomen in het contract tussen de club en de investeringsmaatschappij. De KNVB wist daar niets van en strafte Twente daar later voor. FC Twente raakte de licentie voorwaardelijk kwijt, mag drie seizoenen geen Europees voetbal spelen en kreeg een boete van 45.000 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.