Station Geerdijk

Bijna 200 aanmeldingen van reizigers voor afscheid station Geerdijk

Station Geerdijk
Station Geerdijk
Vrijdag 29 april stopt voor de laatste keer de trein op station Geerdijk. Voor de recordpoging om op de laatste dag het drukte record te verbreken hebben zich al ongeveer 200 mensen aangemeld.
Normaal stappen er op een gemiddelde dag 55 mensen in en uit. Eén van de initiatiefnemers Vincent Wever van OV-Magazine durft geen voorspelling te doen over hoeveel mensen er uiteindelijk zullen komen. "Wat wel zeker is is dat de burgemeester de reizigers zal ontvangen", zegt Wever.
Het is de bedoeling dat de reizigers in Almelo opstappen en om 19:06 uur uitstappen op station Geerdijk. Bij aankomst zal er iets van een afscheidsceremonie plaatsvinden. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Via de website treinreiziger.nl zijn retourtjes naar Geerdijk te bestellen voor zeven euro, geldig vanuit elke plaats in Nederland.

Verlengde trein

Arriva zet voor de gelegenheid een extra lange trein in. Normaal rijdt er één treinstel heen, en één treinstel terug op het traject. Deze worden dan aan elkaar gekoppeld.
De reizigers hoeven na aankomst niet meteen weer terug op de trein naar huis, ze kunnen in het nabijgelegen café wat drinken. De uitbater heeft hiervoor zelfs een zanger en een DJ geregeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.