Koningsdag

Veel Koningsdagactiviteiten in Overijssel vallen in het water

De weersvoorspelling voor Koningsnacht en Koningsdag gooit in veel dorpen en steden in Overijssel roet in het eten. Meerdere activiteiten vallen letterlijk en figuurlijk in het water.
Vanavond en morgen wordt het koud en wordt er veel regen verwacht. Organisaties spelen daar op in door activiteiten af te gelasten, te verplaatsen of aan te passen.

Matjesmarkt Enschede afgelast

In Enschede is de Matjesmarkt op het H.J. van Heekplein afgelast. "Het is jammer, maar slechts een klein onderdeel van het geheel. De gezondheid van de kinderen staat voorop", aldus Evert van den Beld van Oranjevereniging Enschede.
De jongens en meisjes van de skatevereniging De Fabriek geven hun demonstraties niet buiten, maar binnen in de Performance Factory. Alle andere activiteiten, zoals de Oranjemarkt in de binnenstad en de optredens op het Wilminkplein, gaan wel door.  

Alles afgelast in Lettele
In Lettele is het hele Koningsdagprogramma afgelast. In het dorp zou op het Kerkplein onder andere een kleedjesmarkt, een fietssterrit en een drekrace gehouden worden.
Op het Nicolaasplein in Denekamp zou een kleedjesmarkt en culinaire markt met live muziek plaatsvinden. Dat gaat niet door, de activiteiten zijn verplaatst naar donderdag 5 mei. Het Koningsfeest op het Marktplein gaat wel gewoon door.
De rommelmarkt in Wierden gaat niet door, de overige activiteiten in en rond de feesttent op het Binnenhof wel. In Weerselo vervallen veel buitenactiviteiten. Heel Weerselo bakt, de foto-fietspuzzeltocht, het klootschieten en de feestmiddag gaan wel door.

Activiteiten naar binnen

De Koningsdagactiviteiten in Losser worden verplaatst van het Raadhuisplein naar de hal van het gemeentehuis. In de hal kunnen kinderen meedoen aan allerlei spelletjes en activiteiten. Ook in Vroomshoop gaan de activiteiten naar binnen. De vrijmarkt en de kinderspellen worden gehouden in de sporthal en in het theater.
In Nieuwleusen gaan de aubade en de optocht met versierde fietsen niet door. De andere activiteiten worden verplaatst naar Het Witte Peerd. De activiteiten bij het Parkgebouw in Rijssen gaan ook naar binnen, net als in Den Ham en Vroomshoop.

De organisatie van Orangepop in Nieuw Heeten heeft besloten het terrein af te dekken en te verwarmen met heaters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.