Dierenmishandeling

Eend van zorginstelling in Enschede doodgeschoten

Bij zorginstelling All Care aan de Tinsteden in Enschede is een mandarijneend beschoten. De eend heeft het niet overleefd.
Dominic Scheggetman trof de eend gisteren bloedend aan. Vanmorgen lag het dier dood in het water. "Eerst dacht ik dat het dier door een marter was aangevallen, maar ik trof een klein rond gaatje van zo'n 5 millimeter aan in zijn hals. Het leek op een luchtbuks gaatje. Ik ben bang dat hij is beschoten door kwajongens", zegt Scheggetman.
Het mannetje laat een vrouwtje na die net zat te broeden op een ei. Het vrouwtje is zo erg geschrokken dat ze het nest verlaten heeft. "Op dit moment wordt het ei door een kip uitgebroed, we hopen dat er een mooie eend uitkomt".

"Dit kan echt niet!"

Scheggetman is niet met de eend naar een dierenarts gegaan maar weet honderd procent zeker dat het dier beschoten is. Ze gaan melding maken bij de politie. Wijkagent Anton Brinks laat op Facebook weten:"We zullen proberen de daders te achterhalen. Dit kan echt niet!"

Cliënten dagbesteding geschrokken

De cliënten van de dagbesteding zijn erg geschrokken. Door de vakantie waren ze niet aanwezig maar de zorginstelling krijgt veel telefoontjes van bezorgde cliënten of hun familie.
De zorginstelling had op nieuwjaarsdag 2015 ook al te maken met mishandeling van kippen. Dat was toen op een andere locatie van de zorginstelling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.