Zwolle

Zwolle ontwaakt en maakt zich op voor Koningsdag, eerste bezoekers zitten er al

Eindelijk. De grote dag is daar. Maandenlang leefde Zwolle naar Koningsdag toe. Vandaag is het zover. En de eerste bezoekers zitten, ruim vijf uur voordat de Koning komt, al langs de route.
Johan en Rosalie stonden vanochtend al om half 5 op om van Achterberg (provincie Utrecht) naar Zwolle te rijden. En daar zaten ze, anderhalf uur later, als enige langs de route. Het is voor het duo traditie om elk jaar als eerste aanwezig te zijn.
Ook een aantal dames uit Staphorst staat al vroeg langs de route.

Bezoek van twee uur

De koninklijke familie doet vandaag de provinciehoofdstad aan om het verjaardagsfeest van de koning te vieren. 
Omstreeks 11.00 uur parkeert de bus met de koninklijke familie bij de Nieuwe Havenbrug. Vanaf dan begint het bezoek van ongeveer twee uur.
Als eerste programma-onderdeel staat er een optreden van De Fakkelteit en het Britten Jeugd Strijkorkest gepland. Daarna trekt de delegatie naar de Fundatie, om aan de hand van Rheinvis Feith, Thorbecke en Herman Brood een presentatie over de cultuurhistorie van de stad te krijgen. 

Grande Parade
Via de Luttekestraat wandelt het gezelschap vervolgens naar de Grote Markt voor het 'defilé nieuwe stijl', de grande parade. Een optreden van de Vuurvogel en thema's als bedrijvigheid, water en recreatiegemeenschap zijn de kern van de parade. 
Via de Melkmarkt komen de Oranjes op het Rodetorenplein aan. Daar is het sport dat de klok slaat: voetbal, hockey, aangepast paardrijden, schaatsen en wielrennen. 

Het water op

Vanaf het Rodetorenplein verruilt het gezelschap de vaste grond onder de voeten voor het water. Een boottocht op De Barones van liefst 425 meter leidt de familie naar het Pelserbrugje. 
Daar trekt de stoet naar het Broerenkerkplein voor het slotconcert van Typhoon and Friends.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.