Koningsdag

Koning Willem Alexander in Zwolle: "Warmste Koningsdag tot nu toe"

Koning Willem-Alexander heeft gisteren in Zwolle 'de warmste Koningsdag tot nu toe' beleefd. Dat was te danken aan de hartelijke ontvangst, zo zei de koning in zijn dankwoord aan het einde van het verjaardagsbezoek aan de Overijsselse hoofdstad.
Burgemeester Henk Jan Meijer karakteriseerde de feestdag als 'koud, maar hartverwarmend'. Hij was blij dat z'n parapluplan niet uitgevoerd hoefde te worden. Willem Alexander had, ondanks de soms ijzige kou, zoals gewoonlijk geen jas aangetrokken. Z'n neven en broer volgden dat voorbeeld.

Prinsesjes voor het eerst bij alle onderdelen

Willem Alexander had vorige week al gezegd dat prinses Alexia voldoende van haar beenbreuk was hersteld om in Zwolle van de partij te zijn. Ze maakte evenals haar zusjes Amalia en Ariane voor het eerst het hele programma mee.
Volgens de Zwolse politie waren er tussen de 60.000 en 80.000 bezoekers in het centrum van de stad. Problemen deden zich niet voor. Burgemeester Meijer toonde zich na afloop trots.

Koudste Koninklijk verjaardagsfeest sinds 1985

De oranje-koorts liep dus hoog op in Zwolle, maar ook in andere gemeenten waren diverse activiteiten op Koningsdag. Al moesten hier en daar wel regenbuien worden getrotseerd, zoals tijdens de autorodeo in Rouveen.
In Denekamp waren overigens de meeste activiteiten aangepast door de extreme weersomstandigheden. Eén record heeft de Koningsdag in Zwolle in elk geval binnen: het was de koudste Koningsdag sinds 1985, met gemiddeld 7 graden op de thermometer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.