Koningsdag Zwolle

Koning en zijn familie aangekomen in Zwolle om Koningsdag te vieren

Ze zijn er! Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Amalia, Alexia en Ariane zijn aangekomen in Zwolle om de verjaardag van de Koning te vieren.
De bus met de koninklijke familie parkeert rond 11.00 op de Nieuwe Havenbrug, één van de inritten van de stad. De twee uur daarna loopt de familie door de hoofdstad van Overijssel.

Livestream en liveblog

Het bezoek is live te volgen via TV Oost, ook te bekijken via onze livestream
Ook is er een liveblog waar al het nieuws wordt bijgehouden.

Route

De familie wordt als eerste getrakteerd op een optreden van de bekende Zwolse hiphopgroep De Fakkelteit en het Britten Jeugd Strijkorkest. Vervolgens loopt het koninklijk bezoek naar museum de Fundatie.
Daar krijgt het om aan de hand van Rheinvis Feith, Thorbecke en Herman Brood een presentatie van de cultuurhistorie van de stad.

Grande Parade

Het gezelschap wandelt vervolgens via de Luttekestraat naar de Grote Markt. Daar vindt het 'defilé nieuwe stijl', de Grande Parade, plaats. Een optreden van de Vuurvogel en thema's als bedrijvigheid, water en recreatiegemeenschap staan daarin centraal.
Om 12.00 uur staat er sport op het programma op het Rodetorenplein, waar de Oranjes via de Melkmarkt naar toe lopen. 
Na het sporten stapt het gezelschap in De Barones voor een boottocht van 425 meter naar het Pelserbrugje. Daar trekt de stoet naar het Broerenkerkplein voor het slotconcert van Typhoon and Friends.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.