nieuws

ProHengelo wil dat fractievoorzitter CDA Hengelo opstapt; SP en VVD vragen om tijd

Gemeentehuis / stadhuis in Hengelo
Gemeentehuis / stadhuis in Hengelo
ProHengelo vindt dat de fractievoorzitter Harink van CDA Hengelo per direct zijn functie moet neerleggen. De aanleiding daarvoor is een brief die Harink zou hebben geschreven.Â
De brief die is opgedoken gaat over een kwestie waar Harink bij is betrokken. De fractievoorzitter ligt onder vuur omdat hij op zijn erf zonder bouwvergunningen een mestopslag en bestrating heeft geplaatst. Burgemeester Schelberg betreurt dat feit en is een integriteitsonderzoek gestart naar het functioneren van Harink. 

'Niet de afzender'

In de bewuste brief staat onder andere dat belangenverstrengeling niet zo erg zou zijn. "Als je de verantwoordelijke ambtenaren kent ben je van succes verzekerd. Bij de gemeente Hengelo help je elkaar voort." Harink ontkent dat hij de schrijver is en heeft aangifte gedaan van laster. De Twentsche Courant Tubantia heeft dat de bewuste brief inmiddels in handen van de politie is. 
ProHengelo beweert dat het CDA een reactie op de kwestie heeft toegezegd, maar die blijft vooralsnog achterwege. "Ons geduld is op. De fractie zal op de eerst komende raadsvergadering een motie indienen die het optreden van de heer Harink afkeurt", laat ProHengelo weten.

Heel bijzonder

"Heel bijzonder van ProHengelo", zegt Anne van Grouw van de SP als reactie op uitspraken van de partij. "Op de vorige vergadering hebben we gezegd het onderzoek naar de zaak af te wachten."
Van Grouw verwacht binnenkort een reactie over het onderzoek: "We zouden op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen en ook een tussenstand van het onderzoek. Tot op heden hebben we niets gehoord."

Respect

Ook de VVD wil wachten met uitspraken tot het onderzoek is afgerond en gepresenteerd. "Er zijn wel degelijk fouten gemaakt, zoveel is duidelijk", zegt fractievoorzitter Jos Rikkerink van de VVD. "Maar iemand die zo lang in de raad zit als Harink, moeten we met respect behandelen." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.