monstertruckdrama

Gemengde gevoelens slachtoffers na hoger beroep monstertruckdrama

Slachtoffers en nabestaanden hebben met gemengde gevoelens gereageerd op het besluit van de bestuurder van de monstertruck om in hoger beroep te gaan.
Half april werd de chauffeur veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Zijn raadsman vindt die straf te zwaar en wil het Gerechtshof in Arnhem overtuigen dat een forse werkstraf meer op z'n plaats is. De stuntman verzet zich niet tegen het verbod om vijf jaar lang een monstertruck te besturen. Volgens raadsman Oude Breuil gaat het nog steeds slecht met de bestuurder en z'n gezin. De opgelegde straf hakt er stevig in, aldus de raadsman.

Twee-derde van de slachtoffers heeft inmiddels een schadevergoeding gekregen

Belangenbehartiger Drost die meerdere slachtoffers bijstaat, toont begrip voor het besluit, maar vindt ook dat een nieuwe procesgang emoties oproept. Voor twee-derde van z'n cliënten heeft hij inmiddels een schadevergoeding geregeld die varieert tussen enkele duizenden euro's tot een ton. Hij is bezig met de voorbereidingen om via het Gerechtshof te bewerkstelligen dat Justitie alsnog de gemeente Haaksbergen gaat vervolgen. Het Openbaar Ministerie zag daar eerder vanaf, maar volgens Drost zijn er rechtsgeleerden die dat besluit van het OM betwisten. 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.