Aveleijn

Taxibedrijf Klomp failliet, toekomst vervoer in onder meer Overijssel onzeker

Vervoersbedrijf Klomp failliet
Vervoersbedrijf Klomp failliet
Taxibedrijf Klomp Groepsvervoer is failliet. Dat meldt omroep Gelderland. Het bedrijf, dat het hoofdkantoor in Ede heeft, verzorgde in Overijssel onder meer voor Aveleijn instellingenvervoer en het leerlingenvervoer in de gemeente Hellendoorn.
Klomp kreeg eerder al uitstel van betaling. Voor de afwikkeling van het faillissement van vervoersbedrijf Klomp is mr. Cees Klomp van Bierman Advocaten in Tiel als curator aangesteld.
Het faillissement is gistermiddag laat uitgesproken, zegt directeur Van Praet van van het vervoersbedrijf. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

Vervoerscontracten kwijt

Het bedrijf is in de problemen gekomen omdat het vervoerscontracten kwijtraakte. Dat was onder meer het zo met het vervoer voor Aveleijn. Hoewel Klomp Groepsvervoer dat nog op de website meldt, is het vervoer voor Aveleijn per 1 april gestopt.

In een mail heeft de directie chauffeurs opgeroepen gewoon door te rijden. De toekomst voor de ongeveer vierhonderd chauffeurs is nu onzeker. Hun salarissen worden voorlopig doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.