Geert Grote Universiteit

Geert Grote Universiteit over verhuizing: "Kamper koek lekkerder dan Deventer koek"

"Kamper Koek is veel lekkerder dan Deventer Koek." Met die stekelige opmerking naar de gemeente Deventer kondigt de Geert Grote Universiteit aan dat vandaag de verhuizing van Deventer naar Kampen is begonnen.Â
In Deventer was te weinig draagvlak voor de universiteit, die daar huisde in twee lokalen waar de boeken tot aan het plafond waren opgestapeld. Ruimte voor studenten was er überhaupt niet. 
"De GGU kiest voor een toekomst die in Kampen meer mogelijkheden biedt dan in Deventer", aldus de universiteit. "Er was nadrukkelijke steun van vele burgers, maar die kon de tegenwerking vanuit de gemeente niet compenseren."
Volgens burgemeester Bort Koelewijn van Kampen past de GGU juist heel mooi bij de ontwikkeling van Kampen als stad van zingeving, ethiek, filosofie en filosofie. En dus worden de boeken vandaag in dozen gepakt.  
Woordvoerder Sybrand Buve hoopt dat de gemeente Deventer zich binnenkort realiseert dat er een fout is gemaakt. "De GGU hoopt dat ook de gemeente Deventer over tien jaar zal erkennen dat 'visie' geen vies woord is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.