nieuws

Nieuwe commissie gaat namens omwonenden in gesprek met Enschede over azc

Esmarkerveld in Enschede waar azc moet komen
Esmarkerveld in Enschede waar azc moet komen
Een nieuwe, onafhankelijke bewonerscommissie gaat met de gemeente Enschede om tafel over de komst van een asielzoekerscentrum in de stad. In die commissie zitten vertegenwoordigers van alle bewonersorganisaties in Enschede die zich bezighouden met de komst van het azc.Â
Het gaat om de wijkraad Eschmarke Zuid, bewonerscommissie Dolpia, dorpsraad Glanerbrug, AZC Alarm Enschede en de direct omwonenden van het nieuw te bouwen azc.

Deelname AZC Alarm opmerkelijk

Met name het meedoen van AZC Alarm Enschede is opmerkelijk. Deze organisatie zag eerder nog geen heil in een commissie met de dorps- en wijkraden. 
De commissie komt te staan onder leiding van Dick Buursink. Hij is oud-wethouder in Enschede en voormalig gedeputeerde van de provincie Overijssel. 

Belangen omwonenden

Het is de bedoeling dat de nieuwe commissie gaat opkomen voor de belangen van omwonenden. Ook moet de commissie zorgen voor korte lijntjes met de politiek en de directie van het azc. 
Zelf zegt de organisatie daar over: "Dat betekent dat de omwonenden en de toekomstige bewoners van het AZC zich via de OC (Onafhankelijke Omwonendencommissie) verzekerd kunnen weten van snelle interventies als zich ongewenste ontwikkelingen voordoen rond de vestiging van het AZC."

Esmarkerveld

In het nog te bouwen azc op het Esmarkerveld moeten vanaf september de eerste asielzoekers worden gehuisvest. Het aantal asielzoekers dat daar komt te wonen is bij de start van het azc vierhonderd en groeit in een half jaar tijd door naar maximaal zeshonderd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.