Borne

Afsluiting Rheineplein in Borne niet goed begrepen, extra maatregelen nodig

De extra borden bij het Rheineplein
De extra borden bij het Rheineplein © Gemeente Borne
Het vernieuwde Rheineplein in Borne is verboden voor auto's. Alleen houdt niet iedereen zich aan de verbod of is het gewoon nog niet duidelijk voor alle automobilisten. Voor de renovatie waren auto's immers wel toegestaan.
Maar toen liep er ook nog een duidelijke weg over het plein waarover de auto's konden rijden. Na de renovatie is het één groot plein geworden, zonder die duidelijke route voor autoverkeer. 

Kris kras door elkaar

Het gevolg was dat na de oplevering auto's fietsers en voetgangers kris kras door elkaar het plein konden oversteken. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en daarom neemt de gemeente Borne nu maatregelen. 
Aan weerszijden van het plein is een tijdelijk extra bord geplaatst met de tekst ‘verkeerssituatie gewijzigd. Doorgaand verkeer niet meer toegestaan. Laden, lossen, fietsers en voetgangers toegestaan’.

Beter zichtbaar

Daarnaast worden op korte termijn eerder geplaatste borden, die aangeven dat het plein een voetgangersgebied is geworden, aan een lagere paal opgehangen. Bovendien worden de borden bijgedraaid. Door die maatregelen zijn ze beter zichtbaar.

De gemeente Borne monitort de komende periode  de genomen maatregelen. Tegen overtreders zal worden opgetreden.

Laden en lossen

Het Rheineplein speelt een belangrijke rol in de bereikbaarheid van de winkels in het centrum van Borne. Het plein moet bereikbaar blijven voor leveranciers die willen laden en lossen. In de nieuwe situatie is het Rheineplein ook de vaste standplaats van de minimarkt. Het is daarom niet mogelijk het plein fysiek af te sluiten met bijvoorbeeld paaltjes.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.