autisme

Moeder doet oproep voor autistische zoon: "Ik gun hem zijn passie: auto's"

Moeder doet oproep voor haar zoon op Twitter
Moeder doet oproep voor haar zoon op Twitter
Angelique Bergsma uit Deventer plaatste vanmorgen een oproepje voor haar zoon op Twitter en kreeg binnen een paar uur al meer dan 150 retweets. We spraken haar om te horen wat het verhaal is achter deze tweet.

Grote passie voor auto's

De zoon van Angelique is 11 jaar oud en heeft een zware vorm van autisme. Hij kan niet mee in het reguliere of speciaal onderwijs, maar hij heeft een grote passie: auto's.
Angelique: "Hij vindt het moeilijk om mensen te leren kennen, hij wordt dan heel angstig en gestresst, maar ik gun hem zijn passie."

Een uurtje per maand

Als haar zoon elke maand een uurtje zou kunnen meelopen in een autogarage, dan kan hij zelf ontdekken of dit iets voor hem is. Hij heeft daarvoor vooral veiligheid nodig. "Je moet hem niet aankijken of aanraken, en hij moet ook niemand aan hoeven kijken. Dat veroorzaakt bij hem zoveel stress dat hij een psychose kan krijgen."

Kracht van Twitter

Daarom deed ze een oproep op Twitter. "Ik heb geen geld om rond te rijden langs autobedrijven om het te vragen, dus ik bedacht dat ik de kracht van Twitter moest gebruiken." Haar oproep kreeg binnen drie uur meer dan 150 retweets en ook al twee goede reacties.
Eén reactie kwam van een bedrijf uit Goor dat ervaring zou hebben met mensen met autisme. "Ik ga ze zeker bellen om te kijken wat mogelijk is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.