nieuws

PVV Overijssel: "Islam-knuffelaar Buursink voorzitter azc commissie"

"Een poging van de regerende elite om de zorgen van terechte burgers in Enschede de kop in te drukken." Zo omschrijft de PVV Overijssel de keuze voor "Islam-knuffelaar" Dick Buursink als voorzitter van de azc-commissie.Â
Het gaat om een onafhankelijke bewonerscommissie die gaat opkomen voor de belangen van omwonenden van het azc, maar de PVV trekt die onafhankelijkheid sterk in twijfel. PvdA-er Dick Buursink was volgens de partij in de Provinciale Staten van Overijssel berucht om zijn pro-islam houding. 
“Over een commissie onder leiding van de PvdA kan je een hoop zeggen maar zeker niet dat deze onafhankelijk is. Het is arrogantie van de macht en Henk & Ingrid zijn weer de dupe” aldus Edgar Mulder, fractievoorzitter van de PVV Overijssel.

Keuze ongedaan maken

De PVV verwacht van de gemeente Enschede dat bij een onafhankelijke commissie ook een onafhankelijke voorzitter wordt gekozen. De partij verwacht dat de keuze voor Buursink ongedaan wordt gemaakt. Enschede zal dat niet doen aangezien de gemeente niet gaat over de keuze voor de voorzitter van de commissie. 
Buursink kan er weinig mee. "Dat noem ik geen kritiek. Dat is het opkloppen van tegenstellingen in onze samenleving door vanuit domheid dit soort dingen te roepen." 

Over rug angstige mensen

De voormalig wethouder vindt bovendien de kwalificatie dat hij een Islam-knuffelaar zou zijn, niet terecht. "Ik neem de omwonenden van het azc serieus, ik neem de gemeente serieus, maar de PVV niet als ze zulke persberichten gaan rondsturen. Het is proberen winst te halen over de rug van angstige mensen."
Buursink hoopt met zijn commissie begin mei in gesprek te gaan met burgemeester Van Veldhuizen van Enschede. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.