nieuws

FC Twente officieel over op nieuwe bestuursstructuur

Ton Heerts
Ton Heerts © Pro Shots
FC Twente is vandaag officieel overgegaan op de nieuwe bestuursstructuur. Dat was één van de aanbevelingen uit het rapport Knüppe die FC Twente voor 1 mei moest opvolgen om de licentie te kunnen behouden.
De club werkt voortaan vanuit de Stichting FC Twente '65 waarin de aandelen van de BV FC Twente '65 zijn ondergebracht, met een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) voor het onafhankelijke toezicht op de directie en met een nieuwe statutaire directie voor de dagelijkse leiding van de club.

Heerts en Schutrups blijven

De nieuwe Raad van Commissarissen van FC Twente bestaat vooralsnog uit Jan Schutrups en Ton Heerts die beiden al bestuurlijk betrokken waren bij FC Twente.
Zij hebben echter opnieuw moeten solliciteren naar een positie in de RvC. "Dit biedt de noodzakelijke bestuurlijke continuïteit", stelt voorzitter Huub Rakhorst van Stichting FC Twente '65.

Ook Jacobs blijft nog

"Om die reden hebben wij ook Onno Jacobs gevraagd aan te blijven als interim-directeur tot na de uitspraak van de licentiecommissie. Pas na deze uitspraak zullen wij de overige nieuwe kandidaten definitief benoemen en zal de Raad van Commissarissen uitsluitsel geven over de nieuw aan te stellen statutaire directie", aldus Rakhorst.
De licentiecommissie besluit op 9 mei over de toekomst van de betaald voetbalclub.  

Stichtingsbestuur uitgebreid met Twente Verenigt

Vandaag zijn ook twee nieuwe leden toegetreden tot het stichtingsbestuur. Het gaat om Henri Boers en Mark Rouwhorst, die eerder door Twente Verenigt! naar voren waren geschoven.
Het stichtingsbestuur bestaat verder uit Huub Rakhorst (voorzitter) en Kees van Ast.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.