mestvergister

Provincie geeft vergunning voor mestvergister in Zenderen

Arjan Bonthuis van LTO Twente Zuid is blij dat de provincie een vergunning heeft verleend voor een mestvergister in Zenderen. "We zijn er nog niet, maar dit is een stap in de goede richting."
Agrariërs in Twente strijden al langer voor een mestvergister op het terrein van de voormalige vuilstort Elhorst Vloedbeld bij Zenderen. Borne wil daar tot nu toe niet aan meewerken. Bonthuis denkt goede papieren te hebben nu de provincie de vergunning heeft verleend.

Compleet uitgewerkt plan

"Ik wist het al een paar dagen. En ik begrijp dat er bezwaren tegen ingediend zullen worden, tot aan de Raad van State aan toe, maar ik zie dat alles met vertrouwen tegemoet", aldus Bonthuis.
Er ligt een compleet uitgewerkt plan voor een installatie, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de hal die er al jaren werkloos staat. "Aan alles is gedacht en de nadelen voor de omgeving zijn minimaal. Buiten het hek zal niemand merken dat er een vergister is. Zelfs aan de verkeersoverlast is gedacht. De vrachtwagens gaan via de A35 naar de vergister en zullen dus niet door Zenderen rijden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.