nieuws

Twentse bedrijven staan vele miljoenen garant voor FC Twente

Opnieuw een belangrijke stap voor FC Twente in het behoud van de proflicentie: Twentse bedrijven hebben aangegeven garant te willen staan voor vele miljoenen zodat de club tegemoet kan komen aan een belangrijke eis van de KNVB.Â
Het is niet bekend welke Twentse bedrijven FC Twente te hulp geschoten zijn. Volgens de club hebben de bedrijven aangegeven geen behoefte te hebben aan naamsvermelding. 

Club had gat van 12 miljoen

Eerder deze week maakte de club al bekend dat er een akkoord was met de belangrijkste schuldeisers. Er moest echter nog een garantstelling worden gevonden voor 12 miljoen euro. 
Twente maakt niet bekend voor hoeveel geld de bedrijven garant staan maar de club stelt in een bericht op de eigen website dat FC Twente "kan beschikken over voldoende werkkapitaal om haar continuïteit te kunnen waarborgen". 

"Steun essentieel voor toekomst"

Interim-directeur Onno Jacobs: "Het is fantastisch om te merken op hoeveel steun FC Twente in de regio kan rekenen. Niet alleen onze supporters zijn in deze loodzware periode onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, ook het Twentse bedrijfsleven laat zich van haar beste kant zien".
"Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen wij tijdig, nog voor 1 mei a.s., een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst."

Spannende tijden voor Twente

De licentiecommissie van de KNVB bepaalt in mei of de club de proflicentie houdt. Na jaren van financieel mismanagement raakte de club zwaar in de problemen. Tot driemaal toe kreeg Twente puntenaftrek en in maart moest bijvoorbeeld de jaarrekening 2014/2015 worden ingetrokken.
FC Twente doet er onder leiding van een interim-bestuur alles aan om het voortbestaan te redden. Met de garantstelling en het akkoord met de schuldeisers zijn twee grote hordes genomen, enkele dagen voor de deadline van 1 mei.
De garantstelling van de bedrijven staan overigens los van een garantstelling van de gemeente Enschede van 32 miljoen euro. De gemeente wil echter pas tekenen als de club de licentie voor volgend seizoen binnen heeft.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.