A1

Man rijdt met 211 kilometer per uur over A1 naar Enschede en is rijbewijs kwijt

Rijbewijs / rijbewijzen
Rijbewijs / rijbewijzen
Een man uit Enschede is voorlopig zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard over de A1 reed tussen Apeldoorn en Enschede. Bovendien haalde de man meerdere keren gevaarlijk in. De snelheden liepen op tot boven de 200 kilometer per uur.
De politie kreeg gisteren meerdere meldingen over een BMW die met zeer hoge snelheid over de A1. De man haalde in over de vluchtstrook. 

Gevaarlijk invoegen

Agenten van het team Verkeer zagen de auto bij Wilp rijden. Zij volgden met hun video-auto de BMW en zagen dat een auto en een vrachtauto met oplegger moesten uitwijken omdat de bestuurder van de BMW gevaarlijk invoegde op het moment dat de snelweg overging van drie in twee rijstroken. 
De automobilist reed met een gemiddelde snelheid van zo'n 170 kilometer per uur over de A1. De snelst gemeten snelheid bedroeg 211 kilometer per uur.

Cursus bij CBR

Omdat het drukker werd op de weg moest de bestuurder van de BMW snelheid minderen. De agenten gaven hem vervolgens een volgteken. De bestuurder voldeed hieraan, waarna hij bij de afrit Borne staande werd gehouden. 
De man is niet alleen zijn rijbewijs kwijt en kan een forse boete verwachten. Hij moet zich ook melden bij het CBR voor een cursus die hem wijst op de gevolgen van gevaarlijk rijgedrag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.