lente

Echt waar: stralend lenteweer komt eraan! Wat voorspelt onze weerman Martin Bosch?

Volle terrassen vanaf volgende week
Volle terrassen vanaf volgende week
Gaat de lente dan nu écht beginnen? Langzaam druppelen de eerste weersverwachtingen voor volgende week binnen en die zien er gunstig uit. Het lijkt vanaf volgende week stralend lenteweer te worden, met veel zon en temperaturen boven de 20 graden.
Maar onze weerman Martin Bosch is voorzichtig: "Het wordt beduidend warmer na deze week, maar sommige media doen net alsof de zomer eraan komt." En dat is nog lang niet zeker, zegt Bosch.
"Sommige mensen zeggen tegen mij: je bent wel een voorzichtige weerman en ja, dat ben ik ook. Want pas vanaf volgende week is meer zekerheid te geven over de hoge temperaturen."

Optimistisch

Maar pessimistisch is Bosch zeker niet. "Ik ben heus wel optimistisch," lacht de weerman. "Ik durf met enige zekerheid te stellen dat de temperatuur op Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag boven de 15 graden uitkomt en ook zeker richting de 18 graden gaat."
Maar of de 20 ook daadwerkelijk wordt aangetikt, is nog onzeker. "In deze tijd van het jaar kan het snel gaan," beaamt Bosch, "maar voorlopig kan ik daar nog niets concreets over zeggen."

Wat is er te doen in de provincie?

Voor veel mensen is deze tijd van het jaar een vakantieperiode. De scholen sluiten hun deuren voor één of twee weken en mensen boeken een vakantie in mei om het hoogseizoen voor te zijn.
Dat het nu echt lente begint te worden, komt voor de mensen die tijdens hun vakantie in Nederland willen blijven, goed uit. Wij hebben in samenwerking met OverUIT een aantal tips voor activiteiten in de meivakantie in onze provincie.

Activiteiten bij musea

Zo organiseren de Overijsselse musea extra activiteiten in de meivakantie. Doe verschillende workshops in het Speelgoedmuseum in Deventer of ga aan de slag met beestjes in de tuin van Natura Docent Wonderryck Twente in Denekamp.
In Lutten is de feestweek van 30 april tot en met 7 mei. Liever iets sportievers? Loop dan aanstaande zaterdag de StrongSisterRun in Nijverdal. En wil je op 5 mei liever iets anders doen dan dauwtrappen of het bezoeken van een Bevrijdingsfestival? Dan is er het EK Klootschieten in Reutum.
Wil je alle activiteiten in de meivakantie bekijken? Bezoek dan de website van OverUIT.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.