Monstertruckchauffeur Mario Doornink gaat in beroep tegen celstraf

Mario Doornink, de chauffeur van de monstertruck die in 2014 in Haaksbergen het publiek in reed, gaat in beroep tegen de straf die de rechter hem eerder deze maand heeft opgelegd. Doornink kreeg vijftien maanden celstraf opgelegd voor het veroorzaken van het ongeluk. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, 28 mensen raakten gewond.

Doornink gaat in hoger beroep omdat hij het oneens is met de onvoorwaardelijke celstraf. Een werkstraf is volgens zijn advocaat een gepaste straf. Naast de celstraf mag Doornink vijf jaar lang geen monstertruck besturen.

Volgens de advocaat van Doornink is de rechtbank in het vonnis volledig voorbij gegaan aan het technisch rapport, waaruit bleek dat de monstertruck technische mankementen vertoonde.

Slachtoffers en nabestaanden reageerden na de uitspraak van de rechtbank kritisch op het vonnis: zij vonden de straf te laag. Letselschadespecialist Yme Drost, die slachtoffers en nabestaanden bijstaat, noemt het besluit om in hoger beroep te gaan het goed recht van Doornink. "Alleen zal deze stap wel weer de nodige emoties losmaken bij mijn cliënten."

   

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren