weer

Erwin Lankheet: de weerman van Haaksbergen

Het is de hele week al koud en nat. Gaat weerman Erwin Lankheet ons vanavond verlossen met goed nieuws?
'De Piet Paulusma van Haaksbergen', zo wordt Erwin Lankheet ook wel eens genoemd in zijn woonplaats. Erwin houdt het weer dagelijks nauwkeurig in de gaten. Dit doet hij met speciale apparatuur. De meters in zijn tuin sturen alle informatie rechtstreeks door naar zijn computer. Wat hij zo leuk vindt aan het weer? "De extreme weers-
verschijnselen en de veranderingen, dat vind ik heel interessant."

Imkervereniging

Erwin is ook al jaren bijenhouder. Hij is lid van de plaatselijke Imkervereniging 'De Heidebloem' en was betrokken bij het Bijenbos dat aangelegd is in Haaksbergen. Bij het bijenhouden speelt het weer ook een grote rol. Onder de tien graden vliegen bijen niet, en boven de 25 ook niet. "Als er onweer op komst is dan worden de bijen stekerig, dus zodoende kun je aan de hand van het gedrag van de bijen het weer voorspellen", vertelt Erwin. 

Weerstation

Op zijn website worden alle gegevens geregistreerd en gepubliceerd. Je kunt hierop van alles lezen over het weer rondom Haaksbergen. De historie van het weer, de weersvoorspelling, maar ook weerfoto's worden op de website geplaatst. Wij vroegen Erwin natuurlijk of het komend weekend eindelijk weer lekker fietsweer wordt. Zijn voorspelling zie je in de video!
Meer zien van Mooi Overijssel? Volg ons dan op Facebook of Twitter! Een tip voor de redactie? Mail dan naar: info@mooioverijssel.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.