Bomvolle trein tijdens afscheidsrit vanaf station Geerdijk in Twenterand

Honderden mensen zijn vrijdagavond naar Geerdijk gekomen om daar afscheid te nemen van het station. Gevolg: een bomvolle trein.

Aan een oproep op Facebook om een record neer te zetten op de laatste avond dat het station geopend is, is massaal gehoor gegeven. Uit heel het land kwamen de mensen naar Geerdijk toe. De meesten, hoe toepasselijk, met de trein. Vanuit Almelo werd er een extra treinstel ingezet. "Een zeer geslaagde actie", aldus een reiziger die verrast werd door de grote drukte. 


Stromende regen

Burgemeester Cornelis Visser van Twenterand ving om 19.06 uur de passagiers op. Sinds 1906 bestaat het station in Geerdijk.

Ook veel inwoners van Geerdijk waren naar het station gekomen. De dorpsbewoners betreuren de sluiting. Zij moeten voortaan enkele kilometers verder fietsen om een station in Marienberg of Vroomshoop te bereiken. "Daar baal ik van", zegt één van hen. 

Te weinig mensen

Het station in Geerdijk gaat dicht, omdat er te weinig mensen gebruik van maken. Dagelijks gemiddeld 55 mensen. Door het schrappen van het station kan de trein tussen Vroomshoop en Mariënberg meer vaart maken en wordt de reistijd verkort.  

Eerder vandaag werd er een 'gedenkbiels' voor het station geplaatst. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Geerdijk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren