Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles tankt vertrouwen voor play-offs na ruime zege op NAC Breda

Go Ahead Eagles heeft de Jupiler League afgesloten met een overwinning. De ploeg van Hans de Koning versloeg in de eigen Adelaarshorst NAC Breda met 4-1 en gaat daardoor met het nodige vertrouwen de tweede ronde van de play-offs in.  
De bezoekers kregen de eerste kans van het duel en die kwam op naam van voormalig Go Ahead-spits Ars. Hij kon een voorzet van Matic inkoppen maar zijn inzet werd gekeerd door Zwarthoed. Kort daarna was het aan de overkant wel raak door een fraaie treffer van Maatsen, die een afgeslagen hoekschop van 25 meter verwoestend binnenschoot. Binnen twintig minuten zat de thuisploeg op rozen toen Wolters, met enig geluk, clubtopscorer De Kogel vond en laatstgenoemde de 2-0 kon inkoppen. Op slag van rust kopte Ars net naast waardoor de aansluitingstreffer uit bleef. 
Hoewel het een wedstrijd om 'des keizers baard' was, gingen beide ploegen ook na rust op zoek naar treffers. Met name de bezoekers kregen veel kansen via Verbeek, Seuntjens, Ars en Matic maar telkens stond Zwarthoed of de lat in de weg. Toch was het thuisploeg die het net wist te vinden en daarmee de wedstrijd in het slot gooide, De Kogel schoot op aangeven van Lambooij hoog raak, 3-0. Dat was alweer zijn 25e treffer van het seizoen en vestigt daarmee een record, want nog nooit wist een speler van Go Ahead zo vaak te scoren in een seizoen.
Vijf minuten voor tijd scoorde Van der Weg alsnog de eretreffer voor NAC. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg; invaller Van Overbeek schoot na een knappe actie laag binnen.
4-1
GA Eagles
NAC Breda
1-0 Maatsen (8)
2-0 De Kogel (18)
3-0 De Kogel (69)
3-1 Van der Weg (84)
4-1 Van Overbeek (86)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel:
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Groenbast, Schenk, Van der Meer (Nieuwpoort/71); Nieveld, Duits, Teijsse; Maatsen (Van Overbeek/68), De Kogel (Dzepar/88), Wolters.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Lazic, Pedro, Van der Weg, Gorter; Matic, Suk, Duarte, Verbeek; Unal (Seuntjens/46), Ars (Robinson/74).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.