fc twente vrouwen

FC Twente-dames winnen ruim van ADO, PEC Zwolle houdt PSV op gelijkspel

Ellen Jansen
Ellen Jansen
FC Twente Vrouwen heeft een klinkende zege geboekt in de eredivisie. De ploeg uit Enschede verpulverde in eigen huis ADO Den Haag met 7-1. PEC Zwolle speelde op bezoek bij PSV met 2-2 gelijk.
De voetbalsters van FC Twente maakten met name voor rust het verschil tegen ADO. Halverwege stond het maar liefst 5-0 na treffers van Maayke Heuver, Ellen Jansen (2) en Jill Roord (2). Na de thee deed Lineth Beerensteyn namens de bezoekers nog wat terug, maar dankzij Ellen Jansen en Renate Jansen werd de eindstand op 7-1 bepaald. Door het gelijkspel van Ajax bij Heerenveen (0-0) staat de ploeg van trainer Arjan Veurink, met een wedstrijd minder gespeeld, zes punten achter de Amsterdammers. 

PEC Zwolle knap gelijk

De dames van PEC Zwolle hielden PSV knap op een gelijkspel. In Eindhoven werd het 2-2. Namens de thuisploeg opende Nadia Coolen na rust het bal en even later zorgde Esmee de Graaf voor de gelijkmaker. Ibtissam Bouharat zette PSV weer op voorsprong, maar dankzij een benutte strafschop van Judith Frijlink kon PEC Zwolle met een punt naar huis.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.