Zwolle

Zwollenaar die bij vluchtpoging in vijver dook verdacht van drugshandel

Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal
Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal
Een 20-jarige man uit Zwolle, die gisteren na een achtervolging door de stad werd aangehouden, wordt verdacht van drugshandel. Eerder op de middag kregen agenten al het vermoeden dat hij mogelijk bezig was met criminele activiteiten. Toen ze hem later wilden controleren ging de man er in zijn auto vandoor.
Agenten zagen de verdachte in het park aan de Ruusbroeckstraat en door zijn opvallende gedrag kregen de agenten het vermoeden dat hij bezig was met criminele activiteiten. De verdachte werd vanaf dat moment door een agent in een onopvallend voertuig gevolgd.

Drugsoverdracht

Die agent zag even later dat op het kruispunt van de Dennenstraat en de Beukenstraat drugs werd overgedragen vanuit een personenauto. De gegevens van de auto werden doorgegeven aan de agenten die de verdachte in eerste instantie in de gaten hielden.
Toen ze de auto op de Rembrandtlaan wilden controleren, ging de verdachte er plotseling vandoor. Hij zetten zijn auto in de achteruit, ramde een auto die net achter hem was afgeremd en probeerde met hoge snelheid aan de politie te ontsnappen. 

Bijna fietser aangereden

De vluchtende auto raakte tijdens zijn vlucht een lantaarnpaal en reed op de Rijnlaan bijna een fietser aan. Via de Geert Grootestraat ging de achtervolging richting de Pieters Steynstraat, waar de verdachte in een bocht de macht over het stuur verloor en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De man stapte uit en probeerde te voet verder te vluchten. 

Duik in een vijver

Via het fietspad wilde hij naar de Devotenstraat, maar toen hij doorhad dat de agenten hem nog steeds op de huid zaten dook hij een vijver in. Daar gaf de man zich over en kon hij worden aangehouden. 
Na de aanhouding heeft de politie in het water onderzoek gedaan en geld gevonden op de plek waar de verdachte stil had gestaan. De auto van de man is in beslag genomen, net als de spullen die in de auto zijn gevonden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.