nieuws

GA Eagles-voorzitter Lugt woest over nieuwe degradatieregeling: "Volstrekt onacceptabel"

Edwin Lugt
Edwin Lugt
Gisteren werd bekend dat als FC Twente de proflicentie verliest, er geen extra ploeg uit de Jupiler League promoveert, maar een ploeg minder degradeert uit de eredivisie (zie verwijzing hieronder). Voorzitter van Jupiler League-club Go Ahead Eagles is daar kwaad over en zei gisteravond in gesprek met FOX Sports het volgende:
"Dat vind ik volstrekt onacceptabel. Ik heb al enkele weken geleden een brief naar de directie van de KNVB gestuurd met onze visie erop. Dat wij van mening waren en zijn dat er in dat geval een promotieplek zou moeten komen, maar goed de KNVB heeft anders besloten. En in praktijk komt dat erop neer dat als de nummer 16, dan wel de nummer 17, het afleggen tegen een club uit de Jupiler League in de play-off finale, dat die club die club uiteindelijk toch behouden blijft voor de eredivisie. Sterker nog, op het moment dat die beide clubs zich zouden handhaven dan zou dat betekenen dat de nummer 18 zelfs in de eredivisie mag blijven. Dat vind ik absurd."

Voetbalpiramide dichtgemetseld

"Ik heb inmiddels de directie van de KNVB gesproken. Die hebben uitgelegd dat het wat hun betreft een kwestie is van timing. Wij vinden dat je in zo'n situatie alle zeilen moet bijzetten en nooit voorbij mag gaan aan het sportieve. In onze optiek is het inderdaad zo dat we nu met elkaar praten, al lange tijd, over een voetbalpiramide. Er moet doorstroming komen, maar het eerste wat er gebeurt is dat de onderkant van die piramide aan de bovenkant wordt dichtgemetseld. Dat is voor ons een hele vreemde zaak."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.