Marc Houtzager

Springruiter Houtzager derde in Grote Prijs van Shanghai

Marc Houtzager
Marc Houtzager
Marc Houtzager is zaterdag derde geworden in de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai. De springruiter uit Rouveen bleef op zijn jonge talent Sterrehof's Calimero drie rondes foutloos, maar was met een tijd van 43,26 seconden niet snel genoeg voor de zege.
Vijf combinaties plaatsten zich na twee foutloze omlopen voor de barrage van de Grote Prijs van Shanghai. De derde wedstrijd van de Global Champions Tour kwam uiteindelijk op naam van Abdullah Alsharbatly uit Saoedi-Arabië, die foutloos bleef in een tijd van 41,97 seconden. De Duitser Marco Kutcher (42,27 seconden) eindigde op de tweede plek. Houtzager verdiende ruim 63.000 euro met zijn derde plek. De hoofdprijs was bijna 140.000 euro. Gerco Schröder uit Tubbergen eindigde met Glock's Cognac Champblanc op de 21ste plek. 

"Super tevreden met dit resultaat"

"Gewoon super zoals Sterrehof’s Calimero hier sprong. Dit was zijn eerste wedstrijd op vijfsterren niveau", vertelt Houtzager over de negenjarige ruin. "Ik heb hem Calimero de laatste maanden heel goed opgebouwd naar deze wedstrijd. Super tevreden met dit resultaat."
Houtzager moest het NK in Mierlo vorige week aan zich voorbij laten gaan. "Mijn eerste paard Sterrehof's Baccarat was niet helemaal fit en Calimero was al hier in Shanghai." Het resultaat in Shanghai is een opmaat voor meer successen in de Global Champions Tour. "De volgende wedstrijd is eind mei in Chantilly. Morgen rijd ik met Katharina Offel de teamwedstrijd in de Global Champions League hier in Shanghai. Ik zit in het team de Antwerp Diamonds van Harrie Smolders, dankzij hem kon ik hier in Shanghai rijden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.