Staphorst zeker van tweede plek na zege op AZSV

Ferdi ter Avest
Staphorst heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van de tweede plek in de hoofdklasse C. De ploeg van trainer Jan van Raalte won in eigen huis met 2-1 van AZSV.
In de eerste helft werd er niet gescoord op sportpark Het Noorderslag. Vlak na rust was het wel raak voor Staphorst. Ferdi ter Avest tekende voor de openingstreffer. Tien minuten voor tijd maakte Martijn Brakke er 2-0 van. In de extra tijd deed Yessin Maskoul namens AZSV nog wat terug, maar het bleef bij 2-1. Door de zege is Staphorst zeker van de tweede plek. Staphorst kan in theorie nog kampioen worden, omdat koploper Harkemase Boys verloor bij Urk. De achterstand bedraagt met nog twee wedstrijden te spelen vijf punten.