Station Geerdijk

Laatste trein is geweest, sloop station Geerdijk is begonnen

De slopers laten er geen gras over groeien; vrijdagavond stopte voor het laatst een trein op station Geerdijk. Zaterdag is gelijk een begin gemaakt met de sloop van het station.
Onder meer de vuilnisbakken zijn inmiddels weggehaald. De stationsborden met de naam Geerdijk zouden vrijdagnacht al weggehaald zijn door souvenirjagers, maar het is onduidelijk of dat verhaal klopt.
De komende dagen wordt gewerkt aan de ontmanteling van het station. Vanaf dit weekend wordt tussen Almelo en Mariënberg aan het spoor gewerkt om een doorgaande trein tussen Almelo en Hardenberg mogelijk te maken.
Vrijdagavond namen honderden mensen afscheid van het station, dat in 1906 werd geopend. Aan een oproep op Facebook om een record neer te zetten op de laatste avond dat het station geopend was, werd massaal gehoor gegeven. Vanuit het hele land kwamen mensen, met de trein natuurlijk, naar het station.
Het station in Geerdijk gaat dicht, omdat er te weinig mensen gebruik van maken. Dagelijks gemiddeld 55 mensen. Door het schrappen van het station kan de trein tussen Vroomshoop en Mariënberg meer vaart maken en wordt de reistijd verkort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.