Reutum

Echtpaar Jannie en Marietje uit Reutum postuum geëerd

Horecaondernemers Jannie en Marietje Luttikhuis uit Reutum zijn vandaag postuum geëerd. Het echtpaar kreeg een gedenksteen aangeboden door de Klootschietvereniging Reutum en Koetsen Keerls. Jarenlang stelden zij hun terrein beschikbaar voor de clubs.
Begin jaren zestig namen Jannie en Marietje café-restaurant De Molenberg over van Jannies ouders. Achter de zaak ligt een stuk grond van zo’n 10 hectare, met onder meer een speeltuin en een klootschietbaan. Het terrein wordt al jaren gebruikt door de lokale klootschietvereniging en voor paardrijtochten.

Zoons onthullen gedenksteen

Familie en leden van de clubs liepen vandaag, met paarden en wagens voorop, richting de gedenksteen. De twee zoons onthulden de gedenksteen. Aanleiding is het EK Klootschieten dat donderdag georganiseerd wordt op De Molenberg.
Jannie Luttikhuis was zelf lid van de Klootschieters Vereniging Reutum en Koetsen Keerls. "Hij zat regelmatig 2,5 uur op de grasmaaier om de baan mooi te krijgen", vertelt broer Herman Luttinkhuis. Marietje verzorgde de catering. "Maar een gedenksteen hadden ze zelf niet nodig gevonden. Ze traden nooit zo op de voorgrond." 
Het echtpaar overleed twee en drie jaar geleden op 82- en 83-jarige leeftijd. Hun twee zoons runnen de zaak nu. "Wij houden het wel in stand. Ik hoop dat de klootschieters hier lang nog zullen zijn", aldus zoon Jos Luttikhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.