Heracles Almelo

Heracles Almelo zeker van play-offs na gelijkspel tegen ADO Den Haag

Heracles Almelo kan zich gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van John Stegeman kwam halverwege de tweede helft op achterstand, maar dankzij een fraaie treffer van invaller Gladon werd het vlak voor tijd verdiend gelijk, 1-1.
Heracles had het betere van het spel in de eerste helft en kreeg kansen op de openingstreffer. Tien minuten voor rust stuurde Bel Hassani Weghorst weg en die vond doelman Hansen op zijn weg. Een paar minuten later had van Ooijen de openingstreffer op zijn schoen, maar oog in oog met Hansen miste zijn inzet kracht. Een vrije trap van Bel Hassani ging er op slag van rust ook niet in en daardoor was 0-0 de ruststand. 
Bel Hassani was vlak na rust ook dicht bij de 1-0, op aangeven van Van Ooijen schoot de middenvelder naast. Even later wist ook Weghorst het net niet te vinden, in kansrijke positie schoot hij over. Een minuut later lag hij er aan de overkant wel in, toen Duplan de bal fraai achter Castro krulde. Heracles ging op zoek naar de gelijkmaker en drong ADO terug. De thuisploeg kreeg een minuut voor tijd loon na werken; invaller Gladon stond koud in het veld, nam aan op de borst en schoot verwoestend raak in de bovenhoek. Dat was ook het slotakkoord en daardoor is Heracles zeker van de play-offs.
1-1
Heracles
ADO
0-1 Duplan (68)
1-1 Gladon (88)
Arbiter: Manschot
Geel: Bakker, Havenaar
Heracles Almelo: Castro; Gosens, Bosz, Zomer, Fledderus (Breukers/72); Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Gladon/87); Navratil (Kada/75), Weghorst, Van Ooijen.
ADO Den Haag: Hansen, Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Kristensen, Jansen, Bakker (Derijck/58); Duplan (Zuiverloon/83), Havenaar, Van der Heijden (Korte/46).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.