FC Twente

FC Twente kan niet stunten bij Ajax; ploeg ruim onderuit

FC Twente heeft Ajax vanmiddag geen punten kunnen ontnemen in de titelstrijd. In de Arena ging de ploeg van trainer René Hake met 4-0 onderuit.
Voor FC Twente bestond het eerste gedeelte van het duel vooral uit verdedigen. Milik was twee keer dichtbij namens de thuisploeg, maar Marsman bracht beide keren redding. Voor Twente was Ajax-huurling El Azzouzi gevaarlijk, maar hij schoot naast en over. Het was toch Ajax dat op voorsprong kwam. Cerny scoorde acht minuten voor rust. Aan de andere kant kreeg Cabral een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar schoot te slap in. Even later was het rust; 1-0.
Kort na de pauze schoot Veltman net voorlangs en aan de andere kant bracht Cillessen redding op een schot van Ziyech. Viergever was nog dichterbij, maar raakte de paal. Younes probeerde het ook en zag Marsman met moeite redding brengen. Cillessen deed aan de andere kant hetzelfde bij een fraai schot van Ziyech. Tien minuten voor het einde was het raak voor Ajax. Van der Hoorn kopte de 2-0 achter Marsman. Kort erna zorgde de ingevallen Fischer voor de 3-0 en de beslissing. Ook Younes deed nog een duit in het zakje en maakte de 4-0. Daar bleef het bij in de Arena.
4-0
Ajax
FC Twente
1-0 Cerny (37)
2-0 Van der Hoorn (80)
3-0 Fischer (82)
4-0 Younes (86)
Arbiter: Blom
Geel: Viergever, Bijen, Ziyech
Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Tete (Riedewald/76); Serero (Bazoer/76), Klaassen, Gudelj; Cerny (Fischer/81), Milik, Younes.
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Uvini, Thesker; Mokotjo, Ziyech, Schilder (Hölscher/76); Ede, El Azzouzi, Cabral.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.