GGD IJsselland

GGD verliest USB-stick met gevoelige informatie van gezin uit Balkbrug

GGD IJsselland is een USB-stick kwijtgeraakt met daarop gevoelige informatie van een gezin uit Balkbrug. De onbeveiligde stick werd per post van Zwolle naar Nijmegen gestuurd, maar kwam daar nooit aan, schrijft het Algemeen Dagblad.
Op de stick stond gedetailleerde informatie over het gezinsleven. Onder meer over een onterechte beschuldiging van verwaarlozing bij meldpunt Kindermishandeling. Ook stonden onderzoekrapporten en documenten van Jeugdzorg op de stick. 
De familie is erg aangedaan door het verlies. Een familielid, dat anoniem wil blijven, zegt tegen het AD dat "het laatste woord hier nog niet over gesproken is". 

Onrechtmatig gebruik

GGD IJsselland heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld dat de stick is kwijtgeraakt. De directeur Publieke Gezondheid laat weten de zaak erg te betreuren. "Of de stick nou gevonden wordt of niet, we kunnen niet uitsluiten dat deze onrechtmatig is gebruikt en de informatie door derden kan worden ingezien."
Volgens de GGD is niet ongebruikelijk om een USB-stick per post te versturen, maar normaal gesproken gebeurt dat per aangetekende post. Dit incident is voor GGD IJsselland aanleiding om het beleid voor verstrekking van persoonsgegevens nog eens goed tegen het licht gehouden.
De postbezorgers, Cycloon en PostNL, is gevraagd te zoeken naar de stick. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.