nieuws

Tien van de vijftien familieleden van Pots uit Enter heeft kanker: hoe is dat mogelijk?

Hoe kan het dat tien van de vijftien leden van één familie kanker hebben? Op die vraag wil de familie Pots uit Enter een antwoord. Maar daarvoor is onderzoek naar kanker nodig. En dat, kost geld.
"In Nijmegen in het Raboudziekenhuis wordt onderzoek gedaan, maar dat ligt nu weer stil. Het is momenteel bij onze familie niet aantoonbaar", aldus Esther Nollen. Haar eigen moeder, een dochter van de familie Pots, overleed aan kanker. "We willen graag meer onderzoek, ook om onze kinderen dit leed te besparen." 

Andere kant van de medaille

Vader en moeder Pots overleden beiden aan kanker. Ook bij hun kinderen kwamen diverse vormen van kanker voor: huidkanker, borstkanker, prostaatkanker, blaaskanker, nierkanker. Oom Erik Pots is 2 jaar geleden geopereerd aan prostaatkanker. "We zijn een hele hechte familie. We komen nog vaak samen en dan is kanker altijd een onderwerp. Het is niet alleen maar feest, maar dit is de andere kant van de medaille. En ja, dat is best heftig soms."
Veertig leden van de familie uit Enter lopen dit weekend een estafette in het FBK-stadion voor de actie Samenloop voor Hoop. "We gaan 24 uur lang in estafettevorm lopen om geld in te zamelen. De teller staat nu bijna op de 10.000 euro, dus we hopen dat doel te halen. Al het ingezamelde geld gaat dan naar KWF, voor onderzoek naar kanker." 
Meer info: https://acties.samenloopvoorhoop.nl/stopnamenspots

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.