Dinkelland biedt ondernemers training 'omgaan met dementie' aan

De gemeente Dinkelland biedt ondernemers een training 'omgaan met dementie' aan. Een groep fysiotherapeuten van verschillende praktijken heeft de training inmiddels succesvol afgerond.

De gemeente werkt hierin samen met de stichting Alzheimer Nederland. Daarmee is Dinkelland één van de weinige gemeenten die op deze manier inspeelt op dementie.

Sneller herkennen

"De groep mensen met dementie groeit", stelt Ilse Duursma namens de stichting. "Het is daarom belangrijk dat men in de samenleving weet hoe met deze mensen om te gaan. We zijn in Dinkelland gestart met een groep fysiotherapeuten, maar het is ook voor bijvoorbeeld winkeliers handig om mensen met dementie te herkennen en zo goed mogelijk te kunnen helpen."

Eén van de deelnemende fysiotherapeuten is Aafke Jansma. "We komen in ons werk vaak in aanraking met mensen met dementie of waarvan we vermoeden dat ze dementerend zijn. Dankzij deze training kunnen we hen sneller herkennen en weten we wat te doen. Het theaterspel dat in de training wordt gebruikt zorgt ervoor dat het effect van verschillende benaderingswijzen heel goed duidelijk wordt."

Meer over dit onderwerp:
Dinkelland dementie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren