nieuws

Saxion Hogeschool Enschede moet student 10.000 euro schadevergoeding betalen

Saxion Hogeschool in Enschede
Saxion Hogeschool in Enschede
De Saxion Hogeschool in Enschede gaat een student na de voorjaarsvakantie een schadevergoeding van 10.000 euro betalen, omdat die in 2014 ten onrechte werd geschorst. Ook mag de student zijn opleiding in Enschede voortzetten.
De hogeschool voert daarmee een uitspraak uit die het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO) vorige week deed in een beroepszaak.
Volgens woordvoerder Admiraal van Saxion betreft het een uitspraak waartegen geen beroep mogelijk is. Wanneer met de student om tafel wordt gegaan is nog niet duidelijk.

Fraude bij tentamen

De student werd verdacht van fraude bij een tentamen, waarna de hogeschool hem in oktober 2014 een jaar lang de toegang heeft ontzegd. Volgens het college is de fraude niet aangetoond en heeft de student schade geleden door de schorsing. Zo moet hij een deel van de ontvangen studiefinanciering terugbetalen en heeft hij te veel betaald collegegeld tegoed van Saxion.
Dat de fraude niet kon worden aangetoond werd vorig jaar juli duidelijk. Toen bood de hogeschool de student een schadevergoeding van 2.500 euro aan en kon hij zijn opleiding in Deventer voortzetten. De student ging daar niet mee akkoord en tekende -met succes- beroep aan bij het CBHO.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.