Cultureel erfgoed

Geschiedenis Cyriacuskerk Dalfsen nu in boek

Eigenlijk had hij helemaal geen zin om het boek over de geschiedenis van zijn Cyriacusparochie te schrijven. De inmiddels 80-jarige oud-journalist Ben Kloosterman vermoedde dat het wel eens heel veel werk zou zijn.
En het wás veel werk.  Na twee jaar stevig aanpoten lag er een kloek boek van meer dan 250 pagina's: het parochieboek over de katholieke kerk in Dalfsen door de eeuwen heen.  
Kloosterman leverde geen half werk af. Zijn naspeuringen brachten hem 22 keer naar het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, "op de fiets". Hij behandelt de geschiedenis vanaf ongeveer de elfde eeuw tot aan 2008, toen de parochie zijn zelfstandigheid verloor en opging in de grote Emmanuelparochie.
In 35 hoofdstukken behandelt Kloosterman niet alleen de geschiedenis maar ook wetenswaardigheden over alle pastores die de parochie gediend hebben en priesters en religieuzen die de parochie heeft voorgebracht. Ook het katholiek onderwijs krijgt aandacht. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal anekdotes.
Het boek is onlangs gepresenteerd aan hulpbisschop Woorts. 
Zondagmorgen 8 mei na het nieuws van 08.00 uur in Hoogtij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.