Deventer

Zes jaar cel voor schietpartij bij Deventer autosloper

Rechter legt autosloper zes jaar gevangenisstraf op
Rechter legt autosloper zes jaar gevangenisstraf op © iStock
Een 44-jarige man uit Deventer is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf omdat hij afgelopen januari meerdere keren schoot op de eigenaar en werknemers van een autosloperij aan de Danzigweg in Deventer. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
Bij de schietpartij op 9 januari raakte niemand gewond, maar volgens de rechtbank maakte de Deventenaar zich wel schuldig aan een poging tot doodslag.

Slepend conflict over parkeerplaatsen

De 44-jarige schutter is de eigenaar van de naastgelegen autosloperij. De bedrijven hebben al lange tijd een conflict over het gebruik van de openbare parkeerplaatsen voor hun bedrijven.
Op 9 januari escaleerde dat conflict na een nieuw incident rond een verkeerd geparkeerde auto. De veroordeelde man reed met zijn auto-ambulance naar zijn woning en haalde een vuurwapen op. Daarna reed hij naar het bedrijf van zijn buren, stapte uit, schoot drie keer en reed weer weg.

Paniek

Bij het bedrijf waar de schoten vielen brak grote paniek uit, de eigenaar en zijn werknemers zochten een veilig heenkomen. Dat was allemaal duidelijk te zien op beelden van beveiligingscamera's, die tijdens de rechtszaak werden vertoond.

'Opzettelijk misgeschoten'

De veroordeelde schutter beriep zich tijdens de rechtszaak op zijn zwijgrecht maar gaf bij de politie aan dat hij opzettelijk mis schoot. De man vertelde dat hij zijn buren alleen maar wilde laten schrikken. Na zijn aanhouding wees hij politiemensen ook waar hij het wapen had verstopt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.