Korhoender

Partij voor de Dieren start 'voedselbankactie' voor korhoenders op Sallandse Heuvelrug

De Partij voor de Dieren Overijssel begint een 'voedselbankactie' voor de korhoenders die onlangs zijn uitgezet op de Sallandse Heuvelrug.
De partij is fel tegenstander van het uitzetten van de dieren omdat volgens de partij de korhoenders niets anders dan een hongerdood wacht. De Sallandse Heuvelrug is helemaal niet geschikt als leefgebied voor de dieren, beweert de partij, die wijst op het zeer hoge stikstofgehalte in het gebied. Daardoor zijn er te weinig insecten voor de korhoenders. 

Bank met vogelvoer

De oplossing waarmee de Partij voor de Dieren nu komt, is een voedselbank voor korhoenders. Het gaat om een ludieke actie van de partij. "We slepen woensdag letterlijk een bank het park in die we behangen met allerlei soorten vogelvoer", zegt fractievoorzitter Lia van Dijk van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten in Overijssel.  
"We gaan ook allerlei insectenkastjes ophangen. Als de bank er eenmaal staat, mogen de korhoenders aanvallen." En voor de korhoenders die terug willen naar Zweden, het land waar ze ruim een week geleden werden gevangen, hangt de Partij voor Dieren bordjes op die middels pijlen aangeven waar Zweden ligt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.