nieuws

"Meldingen burgers nodig om drugsoverlast Glanerbrug aan te pakken"

Arrestatieteam valt woning Glanerbrug binnen
Arrestatieteam valt woning Glanerbrug binnen
Burgers in Glanerbrug moeten doorgaan met het doorspelen van informatie over drugsdealers. Dat is één van de belangrijkste manieren om de drugsoverlast aan te pakken.
Dat zegt politiechef Fouad Ouald Chaib. De drugsoverlast in Glanerbrug is volgens de inwoners het afgelopen jaar flink toegenomen en wordt grotendeels veroorzaakt door grote groepen drugsdealers uit Rotterdam. Klanten zijn Duitse drugstoeristen.

Invallen in huizen

De politie en de gemeente Enschede zijn van de problemen op de hoogte en hebben inmiddels maatregelen genomen.
Bij zes huizen in Glanerbrug zijn invallen gedaan, één drugspand is inmiddels voor zes maanden gesloten. Burgemeester Onno van Veldhuizen sluit niet uit dat er nog meer huizen gesloten worden.

Werkwijze aangepast

"De drugsdealers uit Rotterdam waren eerst actief vanuit auto's, maar we zien nu dat ze hun werkwijze aangepast hebben," aldus Ouald Chaib.
De politie ziet nu dat er vanuit verschillende huizen drugsdealers actief zijn, in totaal zijn er zo'n vijftien tot achttien zogenoemde hotspots. Bij de aanpak van de drugsoverlast werken de politie en de gemeente nauw samen met woningcorporaties.

Kentekens doorgeven

De aanpak van de drugsoverlast is lastig, aldus van Veldhuizen: "Er is bewijslast nodig om het aan te pakken. We hebben daarbij vooral de burger nodig."
In Glanerbrug zijn verschillende Whatsapp-groepen, waarop bewoners kentekens van drugsdealer kunnen doorgeven. De politie heeft die informatie hard nodig, aldus Ouald Chaib: "We doen een appèl op de burgers: Blijf zaken melden!" 
"En ga niet voor eigen rechter spelen", zegt burgemeester Van Veldhuizen. Hij roept de inwoners op geduldig te blijven, omdat het niet onmiddellijk effect sorteert.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.