nieuws

NAC-doelman Ten Rouwelaar bedankt supporters Go Ahead Eagles in open brief

De verbouwde Adelaarshorst in Deventer
De verbouwde Adelaarshorst in Deventer © Pro Shots
NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar heeft in een open brief op de website van Go Ahead Eagles de supporters van die club bedankt voor de steunbetuiging die ze hem vrijdag gaven vanwege het overlijden van zijn moeder, die eerder die week op 61-jarige leeftijd overleed. 
Ten Rouwelaar kreeg in de 61-ste minuut van het duel tussen Go Ahead Eagles en zijn club NAC Breda een staande ovatie van de supporters in de Adelaarshorst. Een moment dat hem kippenvel bezorgde, vertelde de doelman al na de wedstrijd. 

Open brief Ten Rouwelaar

Maar omdat hij het zo'n bijzonder actie vond van het publiek besloot hij de volgende brief te schrijven aan de supporters. 
Via deze weg wil ik jullie, ook namens mijn familie, bedanken voor de geweldige steunbetuiging die afgelopen vrijdag is georganiseerd naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder. In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen.

Afgelopen vrijdag voelde ik mij zoals ik mij vaak voel tussen de duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion: gesteund door mensen met een passie en mensen met een voetbalhart. Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld.
Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad. Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is.
No act of kindness, no matter how small, is ever wasted.
Nogmaals bedankt,
Jelle ten Rouwelaar
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.