nieuws

Curatoren wachten nieuwe rechtszaak tussen Oad en Rabobank af

Julius ter Haar (voormalig topman van Oad)
Julius ter Haar (voormalig topman van Oad)
De curatoren die onderzoek doen naar het faillissement van Oad uit Holten houden hun kruit voorlopig droog. Ze wachten met het trekken van conclusies tot na de nieuwe rechtszaak die Oad heeft aangespannen tegen voormalig huisbankier Rabobank.Â
Dat staat in het zevende faillissementsverslag dat de curatoren vandaag hebben uitgebracht.
"Alvorens conclusies te trekken, menen curatoren dat zij er verstandig aan doen om het verloop van de aanhangige procedure tussen de Stichting Administratiekantoor OAD Groep Holding en de Rabobank af te wachten", schrijven de curatoren.

Ontwikkelingen

De curatoren houden er rekening mee dat zich in die procedure ontwikkelingen voordoen die van belang zijn voor het onderzoek dat curatoren laten verrichten naar de Rabobank. 
De curatoren kijken niet alleen naar de rol van de Rabobank maar onderzoeken ook de administratie van Oad. Ook het mislukken van een miljoenen kostend softwareproject van de reisorganisatie is onderdeel van het onderzoek. 

Extra kapitaalinjectie

Touroperator Oad in Holten ging in september 2013 failliet. Rabobank wilde vanwege het verslechterde economische klimaat een extra kapitaalinjectie. Die kon niet alleen door de aandeelhouders opgebracht worden, waardoor gezocht moest worden naar externe investeerders. Het lukte Oad echter niet op tijd om aan de door de bank gestelde kapitaaleisen en deadlines te voldoen. Oad vroeg daarop zelf het faillissement aan.
Met het faillissement verloren ruim 1.600 mensen hun baan, en bleef er een schuld achter van tientallen miljoenen.

Eerdere rechtszaak verloren

In een eerdere rechtszaak tussen Oad en de Rabobank claimde de familie Ter Haar miljoenen van de Rabobank. De bank zou het bedrijf moedwillig en onzorgvuldig richting een faillissement hebben gekoerst terwijl er volgens de familie Ter Haar voldoende levensvatbaarheid in het bedrijf zat. Die rechtszaak verloor de familie Ter Haar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.