nieuws

Trucker Jonathan Hol uit Nieuwleusen redt leven bejaarde vrouw op snelweg

Vrachtwagenchauffeur Jonathan Hol uit Nieuwleusen heeft een heldendaad verricht. Hij redde gisteren het leven van een 81-jarige vrouw.Â
Jonathan reed op de snelweg A29 bij Heinenoord toen hij een bejaarde man langs de weg zag die in volledige paniek om hulp riep. "Ik bedacht me geen moment en reed met mijn vrachtwagen de vluchtstrook op." 
De 84-jarige man op de vluchtstrook riep om hulp voor zijn vrouw die onwel was geworden. Hij had geen telefoon bij zich. "De vrouw had helemaal blauwe lippen en hapte naar adem."
Jonathan kreeg de opdracht van de 112-meldkamer om de vrouw uit de auto te halen en haar te reanimeren. "Na de eerste sessie beademingen en borstcompressie zag ik nog geen teken van leven, maar ik ging door. Bij de twintigste borstcompressie opende ze ineens haar ogen." Jonathan had de vrouw gered.

Hulpdiensten

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en namen de vrouw mee naar ziekenhuis. "Ik ging even op de vangrail zitten, om tot bezinning te komen. Toen ik later die avond de dochter van de vrouw aan de lijn had, brak ik."
Even bijkomen deed Jonathan gisteravond op de bank. "Ik drink nooit een biertje op maandagavond, maar gisteren wel. Daarna heb ik heerlijk geslapen." De redder is vandaag gewoon weer aan het werk. "Ja, een hele dag thuiszitten is ook niet wat."

Omstandigheden

Naar omstandigheden gaat het goed met de vrouw. Ze is aanspreekbaar en heeft een paar gekneusde ribben. Als de vrouw thuis is, gaat Jonathan op ziekenbezoek.
Dat de vrachtwagenchauffeur een heldendaad heeft verricht, werd duidelijk via Facebook. "Als ik Facebook open, loopt mijn mobiel vast. Ik krijg zoveel reacties." Of Jonathan ooit een lintje voor zijn daden krijgt weet hij niet. "Iedereen zegt het me, maar de lintjesregen is net geweest", zegt Jonathan lachend. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.