Glanerbrug

Glanerbrugs toptalent (7) maakt stap van AJC'96 uit Losser naar PSV Eindhoven

Regio Twente raakt een talentvolle jeugdvoetballer kwijt: de 7-jarige Giovanny van AJC' 96 uit Losser voetbalt volgend seizoen in de jeugdopleiding van PSV Eindhoven.
Giovanny Oliveira Silva da Costa, zoon van Braziliaanse ouders, woont in Glanerbrug. Giovanny heeft net als vader Tiago een begenadigd talent voor voetbal. "Zijn vader voetbalde bij ons in het eerste", vertelt Nick Ensink van AJC. "Die kon aardig voetballen, maar Giovanny wordt wel beter in de toekomst."
Giovanny voetbalde dit seizoen in de F1, maar ook op zo'n jonge leeftijd viel zijn klasse op, zegt Ensink. "Ik sta er niet van te kijken dat hij nu naar een club als PSV gaat. Naast de voetbalouders stonden er meer mensen langs de lijn bij de F'jes om naar hem te kijken. Dat is best bijzonder."

Beste jeugdspeler

Zijn trainer in de F1, Renzo Oddo, zag hem wekelijks uitblinken: "We kregen vaak van de tegenstander zoveel complimenten voor Giovanny. Hij dribbelde overal langs. Ik ben maar één jaar trainer van hem geweest, maar hij is wel de beste jeugdspeler waarmee ik heb gewerkt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.