wolf

Loopt er een wolf in Enschede? Expert heeft twijfels

Loopt er in Enschede en omgeving een verdwaalde wolf of is het toch een hond?
Drie jonge vrouwen uit Enschede zijn ervan overtuigd afgelopen zondagavond een wolf op het Diekmanterrein te hebben gezien.
Zij hebben ook een kort filmpje van het dier gemaakt dat zich ophield rond tennispark 'Het Diekman'. Op de beelden is vaag een groot dier te zien dat zich traag voortbeweegt en een lange staart tot aan de grond heeft. De kleur van de vacht is beige, grijs. 

'Wolf wandelde bij tennispark'

De vrouwen hielden zich zondagavond rond half elf op bij de parkeerplaatsen van het tennispark toen zij het beest in het vizier kregen.
Het wandelde door het gras in de richting van het tennispark en verdween in de struiken. Zij schrokken zo, dat het drietal in de auto sprong en nog net een glimp van het dier kon opvangen en filmen. 

'Beelden te kort en te vaag'

Wolven-expert Roel Korbee, voormalig boswachter in het Springendal bij Ootmarsum, heeft op verzoek van RTV Oost naar het filmpje gekeken. Volgens hem is dat beeldmateriaal te vaag en te kort om te kunnen beoordelen of hier sprake is van een wolf.
"Een wolf is heel schuw en ik acht de kans echt klein dat in Enschede een wolf rondloopt. Volgens Korbee komen wel vaker meldingen van mensen binnen die menen een wolf te hebben gezien, wat achteraf niet juist blijkt te zien. De vrouwen blijven er desondanks van overtuigd dat zij een wolf hebben gezien. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.